Hoi! Ik ben Bianca

 – Een enthousiaste, vrolijke en liefdevolle fotograaf die ook de vraag: Is er een dokter in de zaal? Met Ja kan beantwoorden –  

Mijn naam is Bianca, ben 32 jaar, en ik woon samen met mijn lieve man Pieter en 2 katten Frits en Lucca in Eindhoven. Daarbij ben ik momenteel in verwachting van ons eerste kindje! In het dagelijks leven ben ik huisarts in opleiding, in mijn vrije tijd bruiloft fotograaf! Ik vind het heel bijzonder dat ik beide beroepen kan en mag uitoefenen. Hierdoor kan ik er zijn voor mensen in tegen, maar ook voorspoed!

Als persoon ben ik een echte enthousiasteling, energiek en vrolijk, maar ben ook liefdevol en zachtaardig van karakter. Ik houd van dansen, zingen, sporten, reizen, en spontaniteit door lekker onverwachts op een terrasje te belanden of bij vrienden langs te gaan. Mijn dierbare familie en vrienden betekenen veel voor mij, en ik sta altijd voor ze klaar. Ik geniet van het leven als een echte bourgondiër, het leven is mooi, de wereld prachtig, en het glas altijd halfvol!

My journey

Fotografie is al een hobby vanaf mijn 14e. Destijds fotografeerde ik met een kleine compact camera, en maakte ik vaak foto’s van mijn oudere zus of vriendinnen in de tuin van mijn ouders. Echter zag ik fotografie toen nog als een hobby, en koos ik na het VWO om geneeskunde te gaan studeren. In 2016 studeerde ik succesvol af als arts, momenteel werk ik als huisarts in opleiding.

Echter is fotografie al die tijd een grote hobby en passie gebleven. De compact camera werd op mijn 18e verjaardag al vervangen voor een spiegelreflex camera, en waar ik ook ging op reis, de camera kwam met mij mee. Een inkijkje in mijn reisfoto’s zien jullie hieronder. Naarmate ik ouder werd, realiseerde ik me dat fotografie ook een prachtig beroep is. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik meer wilde, en dat het ook aan mijzelf was om van het leven iets bijzonders te maken. Je moet niet twijfelen als je een stap wilt zetten, om je eigen geluk te maken. Toen ben ik dus Bianca’s blik gestart! Als fotograaf mag ik nu juist de mooiste momenten van mensen vastleggen. Het contrast tussen zowel mensen helpen in voor- als in tegenspoed, het contrast tussen het zowel arts zijn als fotograaf, vind ik fantastisch. 

Bianca's Blik op het leven

Maar waar staat Bianca’s Blik dan voor? Dat zal ik je uitleggen: iedereen ziet het leven op zijn of haar manier. Iedereen heeft zijn eigen visie, zijn eigen blik op de wereld. Mijn foto’s uiten mijn blik op het mooie leven. Fotografie is voor mij echt een creatieve uitspatting, en ik ben niet tevreden met zomaar een leuke foto van jou of jullie. Met de aanwezige elementen zoals bijvoorbeeld het natuurlijke licht probeer ik een sfeervol beeld te creëren, zonder andere toevoegingen of poespas. Daarnaast ben ik echt een sucker voor mooie en/of liefdevolle momenten (ik ben die persoon die zit te snotteren bij films). Graag wil ik jullie connectie vastleggen in een mooie omgeving met een ontspannen sfeer. Mijn stijl omschrijf ik dan ook als “Romantisch documentaire”. Daarnaast heb ik de missie om iedereen op de foto te zetten, zoals hij of zij altijd hoopt en droomt op de foto te staan. Dat je met trots terug kan kijken, en mooie herinneringen hebt voor later. 

Voldoende over mij! Nieuwsgierig geworden naar mijn diensten als trouwfotograaf?